DOLAR 34,2643 0.13%
EURO 37,1398 0.31%
ALTIN 3.012,980,71
BITCOIN 2294062-1,95%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

The Economist’in kapağındaki kardinal Gülen mi?

FETÖ elebaşı terörist Fetullah Gülen'in ölümü, yayınladıkları kapaklarla dünyaya yön verdikleri iddia edilen dergilerden İngiliz The Economist'in '2016' illüstrasyonunu akıllara getirdi.

ABONE OL
22 Ekim 2024 08:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her yıl kapaklarına yansıttıkları manipülasyonlarla komplo teorilerinin kapılarını aralayan İngiltere merkezli The Economist dergisinin 2016 yılı için hazırladığı kapak, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü sonrası yeniden gündeme geldi.Resmi olarak 20 Kasım 2015’te yayınlanan derginin bahse konu sayısında, “2016’da Dünya” başlığı altında ülke liderlerini gösteren bir illüstrasyon yer almıştı.KAPAĞINDA BAŞKAN ERDOĞAN’A YER VERMEDİKapakta dikkat çeken detay ise, birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkenin liderlerinin yer aldığı tasarımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunmamasıydı.Kapaktaki kardinale Gülen’in simasını işlediler.Kapakta, 15 Temmuz 2016’da Türkiye’de yönetimi ele geçirmek maksadıyla darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’e benzeyen bir ‘kardinal’ resmedilmişti.Sosyal medyada yeniden gündem olan kapak, “2016 yılı Erdoğan’sız tamamlanacağı için böyle tasarlanmış olabilir miydi?” sorularını ve darbe girişiminin ardındaki Batılı güçleri akıllara getirdi.’Kardinal’ Gülen, ‘evanjelist’ hastanesinde öldüThe Economist dergisinin kapağında kardinal (Papa’ya danışmanlık eden başpapazlar) olarak resmedilen Gülen’in, ABD’de evanjelist (Hristiyanlığı yayan) hastanesi olarak da bilinen St. Luke’s Hastanesi’nde ölmesi de dikkat çekti.PAPA ‘GİZLİ KARDİNAL’ OLARAK ATAMIŞTIİzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcıları tarafından hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre; Gülen’in, Vatikan’da görüştüğü Papa 2. Jean Paul tarafından ‘gizli kardinal’ olarak atandığı ortaya çıkmıştı.KAYNAK: YENİ ŞAFAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.