DOLAR 34,2614 0.02%
EURO 37,4199 0.06%
ALTIN 2.920,090,11
BITCOIN 22589931,84%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nico Williams'tan ırkçılıkla mücadele kararı

Athletic Bilbao ve İspanya Milli Takımı'nın yıldız ismi Nico Williams, futbolda giderek artan ırkçılıkla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte...

ABONE OL
15 Ekim 2024 12:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İspanya Milli Takımı ve İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Athletic Bilbao’nun Gana asıllı genç forveti Nicholas (Nico) Williams, ülkedeki siyahi futbolculara yönelik ırkçı saldırılar sonrasında, ırkçılıkla mücadele etmeyi hayatının en büyük amacı olarak gördüğünü belirtti. Haberin Devamı › Williams, İspanyol El Mundo gazetesine verdiği röportajda, Real Madrid’in yıldızı Vinicius Jr. ve kendisi de dahil olmak üzere birçok siyahi futbolcunun maruz kaldığı ırkçı saldırıların ardından bu konuda mücadele etmeye kararlı olduğunu ifade etti.Siyahi futbolcular olarak ırkçılıkla mücadele etmek gibi önemli bir görevi üstlendiklerinin altını çizen Williams, “Kardeşim Inaki Williams (Bilbao ve Gana Milli Takımı oyuncusu) ve ben, siyahiler olarak bu hayatta önemli bir görev üstlendik; o da ırkçılıkla mücadele etmek. Bu benim bir numaralı hedefim. Kamuya mal olmuş biri olarak, bu mücadeleye katkıda bulunmak için sağlam durmam gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.Williams, İspanya’nın doğru yolda olduğunu ve bu yönde ilerlemeye devam edilmesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: Haberin Devamı › “İspanya’nın ilerleme kaydettiğini görmek beni çok mutlu ediyor. Göçmenler hakkında yanlış bir imaj oluşturmaya çalışan kişiler her zaman olacak ama bunlar azınlık. Birçok insan, İspanya’ya ekmek parası kazanmak, ülkelerinde sahip olamadıkları bir geleceği elde etmek ve çocuklarına daha iyi bir yaşam sunmak için geliyor. Göçmenlerin daha iyi bir yaşam sürmeleri için elimden gelen her şeyi yapacağım.”Atletico Madrid taraftarlarının geçen sezon ırkçı hakaretlerine maruz kalan Williams için İspanya Futbol Federasyonu (RFEF), Atletico Madrid’in güney tribününe iki maçlık kısmi kapatma cezası vermişti. OLAY GALATASARAY SORUSU 'Galatasaray, Kerem'i nasıl sattı, aklım almıyor' Harry Potter örümcek ağlarını aldı, Portekizliler coştu İspanya’da artan ırkçı saldırılar, RFEF ve La Liga’nın çeşitli ırkçılık karşıtı girişimlerde bulunmasına yol açmıştı. Haziranda Valencia Mahkemesi, ülkedeki futbol stadyumlarında ilk kez ırkçı hakaretlerden dolayı bir mahkumiyet kararı vermişti.Bir Mallorca taraftarı, geçen ay Vinicius Jr. ve Villarreal oyuncusu Samuel Chukwueze’ye ırkçı hakaretlerde bulunduğu için 12 ay ertelenmiş hapis cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca Real Madrid’in yıldızı Aurelien Tchouameni’ye ırkçı hakaret eden bir genç, bir yıl boyunca stadyumlara girememe ve para cezalarına çarptırılmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.