DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21317451,36%
İstanbul
28°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Oruç Reis Somali yolcusu, 5 gemi eşlik edecek!

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, bugün Somali'ye uğurlanacak. 7 ay boyunca burada görev yapacak olan geminin uğurlama törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

ABONE OL
5 Ekim 2024 11:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, enerji konusundaki arayışlarını ve uluslararası işbirliklerini artırıyor. Somali ile yapılan anlaşma kapsamında yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, bugün yola çıkıyor.Filyos Limanı’ndan gün içerisinde İstanbul’a hareket edecek gemi, İstanbul’dan Somali’ye uğurlanacak.SON KONTROLLER TAMAMTürkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Somali Federal Cumhuriyeti Petrol ve Mineral Kaynaklar Bakanlığı arasında mart ayında imzalanan “Somali Kara ve Açık Deniz Blokları Alanında Mutabakat Zaptı” kapsamında görev alacak Oruç Reis Araştırma Gemisi’nin Filyos Limanı’nda son kontrolleri yapıldı.ÇALIŞMA 7 AY SÜRECEK, 5 GEMİ EŞLİK EDECEKOruç Reis, Somali’de denizde her biri yaklaşık 5’er bin kilometrekarelik alanı temsil eden 3 ruhsat sahasında sismik veri toplama çalışması icra edecek. Bu kapsamda yaklaşık 7 aylık bir çalışmanın devam etmesi ön görülüyor.Oruç Reis Araştırma Gemisi’nin çalışmalarına Zağanos Paşa Destek Gemisi, Sancar Platform Destek Gemisi ve Ataman Takip Gemisi’nin yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı iki firkateyn de eşlik edecek.VERİLER ANKARA’DA DEĞERLENDİRİLECEKToplanan veriler Ankara TPAO Veri İşlem Müdürlüğünde işlenip değerlendirilecek. Değerlendirmeler olumlu olursa sondaj aşamasına geçilecek. Çalışmalarının bitmesinin ardından verilen talimatlar doğrultusunda geminin Türkiye’ye dönmesi planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.